Brandmeldinstallatie beheren

Waarom een brandmeldinstallatie?
Een brandmelder geeft tijdig alarm bij een brand. Een brand kan zich erg snel uitbreiden, hierin telt elke seconde. Een brandmelder kan van onschatbare waarde zijn in een noodsituatie. De rook is vaak nog gevaarlijker dan het vuur. In de rook zitten allerlei giftige stoffen. Een brandmelder kan dit detecteren. In je slaap is het mogelijk dat je een brand niet opmerkt, een brandmelder kan je dan alarmeren.

Wat zijn de verschillende functies?
Ook stuurt een brandmeldinstallatie, naast het signaleren en melden van een brand, andere systemen aan. Zoals een ontruimingsalarmsysteem en een blussysteem. Het alarm bij een alarmcentrale kan een brandmeldinstallatie verzorgen. Bovendien leggen wij leggen de brandmeldinstallatie aan volgens de Nen 2535 norm.

Soms verplicht
Daarnaast geldt In Nederland de wet Bouwbesluit waarin de situaties beschreven staan waarin een brandmeldinstallatie verplicht is.

Ook wanneer een installatie niet verplicht is, is het natuurlijk verstandig om goed na te denken over de risico’s van brand. De helft van de bedrijven gaat binnen twee jaar failliet na een brand. Dit komt met name door de gevolgschade die een brand heeft, zoals leveringsproblemen.

Wanneer een installatie niet verplicht is, is het ook mogelijk om brandmelders aan te sluiten op een bestaand of nieuw alarmsysteem. Dat scheelt installatie- en ontwerpkosten!Onderhoud
Verder moet een brandmeldinstallatie regelmatig gecontroleerd worden door een specialist. Zo worden maandelijks verschillende controles uitgevoerd. Vervolgens moet er elke 4 maanden een uitgebreide controle plaatsvinden. Jaarlijks dient het gehele systeem gecontroleerd te worden door een gecertificeerd onderhoudsbedrijf, zoals Kop Beveiliging. Dit gebeurt allemaal om jouw veiligheid te garanderen.

Wij kunnen de brandbeveiliging installeren en beheren. We nemen het onderhoud volledig voor je uit handen. Zo blijf je verzekerd van een goed werkend systeem.