Er zijn vele soorten detectoren die gebruikt worden om inbraak, brand, overval of vandalisme te signaleren. De meest voorkomende soorten zijn infrarood-, ultrasoon-, radar-, trilling-, magnetische- en glasbreukdetectors, evenals combinaties van deze technieken. Bij het maken van een beveiligingsplan kijken wij altijd goed naar uw situatie en wensen, om hierbij het meest passende systeem samen te stellen met de juiste detectoren. Om een voorbeeld te geven; wanneer u een hond of kat heeft kan dit van invloed zijn op de werking van bewegingsmelders. Ook in een bedrijfsloods waar wel eens een vogeltje rondvliegt kan de juiste detector zorgen voor de optimale werking én een goede nachtrust voor u!
Een inbraak kan worden voorafgegaan door het breken van glas. De gebeurtenis kan direct worden gesignaleerd door glasbreukmelders, nog voordat iemand naar binnen dringt. Onze geavanceerde detectoren analyseren geluiden en filteren de hoge frequentie van brekend glas in combinatie met bijgeluiden die van toepassing zijn wanneer een ruit wordt ingeslagen.

Wanneer er ingebroken wordt zonder een ruit te vernielen, zal in de meeste gevallen een raam of deur worden opengebroken. Een magneetcontact op het kozijn signaleert direct wanneer er een raam of deur opent en activeert het alarm. Voor nog snellere signalering kan gebruik gemaakt worden van een trildetector, deze ‘voelt’ letterlijk wanneer iemand aan het kozijn rommelt of aan het breken is.
Bewegingsmelders
De meest bekende bewegingsmelder is de passieve infrarood detector, of de zogenaamde PIR (Passive Infra Red) detector en signaleert bewegende en warmte-afgevende objecten binnen het zichtveld van de detector.

Als er een vermoeden bestaat dat de PIR -detector kan worden gehinderd door tocht of snelle temperatuurveranderingen (bijvoorbeeld omdat er een oven of een airco-unit in het zichtveld staat), wordt vaak een dubbeldetector ingezet. In het algemeen wordt deze term gebruikt voor een detector die gebruikt maakt van twee verschillende detectieprincipes. Op deze manier worden betere prestaties bereikt en de mogelijkheid op valse alarmen tot een minimum beperkt. Een voorbeeld van een dubbeldetector is een melder die infrarood- en radardetectie combineert en pas een alarmmelding geeft wanneer beide detectieprincipes worden verstoord.
Een goede projectering en het gebruik van de juiste detectors is dus van groot belang om valse meldingen op uw alarmsysteem te voorkomen. Wilt u meer informatie, of een vrijblijvende afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.