Paslezers in een bedrijfspand

Tijdens werktijden zijn bij veel bedrijven de deuren open. Iedereen kan bij wijze van spreken zomaar binnenlopen. Er is weliswaar een sociale controle, maar het is niet meest veilige situatie voor het bedrijf en haar medewerkers. Houdt controle over de mensen die uw bedrijfspand betreden met paslezers. Op deze manier kunt u de juiste mensen toegang verlenen om uw bedrijf te betreden.

Wat zijn paslezers?

Paslezers zijn een vorm van toegangscontrole. Het toegangscontrolesysteem controleert en registreert de verschillende ingangen. Een paslezer leest de informatie die op de pas staat, op basis van deze informatie wordt toegang verleend of geweigerd. Iedereen met toegang heeft een eigen pas, waarmee de deuren van het gebouw worden ontgrendeld. Daarnaast is een paslezer praktisch en zorgt het voor extra veiligheid. Een voorbeeld van een toegangscontrolesysteem in de praktijk is de OV-chipkaartlezer. De poorten openen indien de bezoekers gebruik maken van een geldige OV-chipkaart.

Waarom een toegangscontrole?

Een toegangscontrole draagt bij aan een betere beveiliging van uw bedrijfspand. Door middel van een toegangscontrolesysteem kunt u zelf bepalen wie u toegang verleent tot uw bedrijf en wie niet. Ook kunnen onbevoegden op deze manier uw bedrijfspand niet betreden. Dit bevorderd de veiligheid van uw personeel.

Daarnaast heeft u altijd inzicht in wie, wanneer het pand heeft betreden. Zo heeft u ook overzicht van wanneer personeel aanwezig is. Om terug te kijken, of in geval van een ontruiming.

Communiceren alle paslezers hetzelfde?

Niet elke paslezer communiceert hetzelfde. Sommige paslezers werken met een eenvoudig te kopiëren identificatiecode. Een pasje kan dan al worden gekopieerd met een mobiele telefoon. Andere paslezers zijn extra beveiligd waardoor het kopiëren van pasjes enorm moeilijk is. Hiervoor zijn geavanceerde technieken in de pas en de paslezer verwerkt. De adviseurs van Kop Beveiliging kunnen u verder informeren over de technische aspecten.

Verschillende mogelijkheden met Kop Beveiliging

Kop Beveiliging installeert complete toegangscontrolesystemen. Hierin hebben wij een divers aanbod van paslezers of codesloten tot high-security biometrische systemen zoals vingerprintlezers. De verschillende systemen zijn te gebruiken op deuren, poorten, slagbomen, hekken en liften. Met een toegangscontrolesysteem bepaald u wie er binnen komt. Neem voor meer informatie contact met ons op!