Rookmelders

 

Rookmelders verplicht per 1 juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is in iedere woning een rookmelder verplicht. Door de nieuwe wetgeving is het vanaf 1 juli 2022 verplicht dat er in iedere woning een rookmelder hangt. Bijna 80% van de mensen heeft al een rookmelder thuis, dit betekent dat 1 op de 5 mensen nog geen rookmelder in hun woning heeft. Wij zullen u vertellen hoe het zit met de regels en u modellen aanraden die u gemakkelijk via onze website kunt bestellen.

Doordat het bouwbesluit is aangepast door de regering moeten in zowel nieuwbouw als bestaande bouw rookmelders in de woning aanwezig zijn. De verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwwoningen, maar door het nieuwe bouwbesluit moet ook in bestaande woningen op iedere verdieping een rookmelder hangen.

Door te investeren in rookmelders worden mensenlevens gered. Een rookmelder heeft een levensduur van gemiddeld 10 jaar blijkt uit onderzoek. U heeft er na de aanschaf en het monteren lang geen omkijken meer naar. U bent als huiseigenaar van een woning zelf verantwoordelijk voor. Huurt u een woning, dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het ophangen en het onderhoud van de rookmelders.

Het voordeel van een rookmelder

Een rookmelder signaleert een brand en waarschuwt bewoners door middel van een alarmsignaal. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn van levensbelang, en niet alleen als je slaapt. Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten. Door alle woningen in het land op iedere woonetage van rookmelders te voorzien, kan het aantal slachtoffers teruggedrongen worden, werd vorig jaar in een risicoanalyse vastgesteld.

Rookmelder pakket 1

De Ei 605 CRF is een optische rookmelder en ondersteunt draadloze koppeling van maximaal 12 rookmelders en 8 Remote controleapparaten. Remote Control Switches ( Ei 450 RF ) kunnen worden toegevoegd aan het systeem. De 605CRF rookmelder is uitgevoerd met een praktische test en hush knop. Hiermee kunt u makkelijk de werking van de melder controleren en tijdelijk de gevoeligheid van de melder verlagen bij een valse alarmmelding.

Aanschafprijs per 3 stuks
€ 290,- incl. BTW en montage

 

Wat deze rookmelder kan

• Optische rookmelder

• Werkt stand alone zonder doormelding

• Toonsignaal, geen sirene functie

• Voldoet aan de NEN-EN14606, VDS en CE keurmerken

• Te gebruiken met alle Ei RF producten

• Bedraad koppelbaar tot 12 stuks zowel rookmelders, Ei hittemelders en CO melders

Rookmelder pakket 2

De RF581I4 is een draadloze rook-/hittemelder, ontworpen voor gebruik in een woninginbraaksysteem met een compatibele ontvanger die het 433 MHz, 63 bit-protocol begrijpt. Het apparaat heeft een testknop met daaromheen een status-LED en een ingebouwde sirene voor alarmindicatie. De status-LED knippert elke 45 seconden rood om de normale status aan te geven (geen alarm). Wanneer rook of hitte wordt gedetecteerd (zoals geconfigureerd), verandert de status-LED van knipperend naar continu aan, wordt de ingebouwde zoemer geactiveerd en wordt er een alarmsignaal naar het alarmsysteem gestuurd.

Aanschafprijs per 3 stuks
€ 495,- incl. BTW en montage

 

Wat deze rookmelder kan

• Stand alone of koppelbaar op ATS alarmsysteem

• Met sirenefunctie

• 8 selecteerbare geluidssignalen

• Doormelding naar de meldkamer wanneer u niet thuis bent indien gekoppeld

• Optie om één technologie (hitte of rook) of beide technologieën te selecteren

Kop Beveiliging

Kop Beveiliging is gecertificeerd BORG Beveiligingsbedrijf, Camerainstallatiebedrijf en Branddetectiebedrijf.
U kunt bij ons terecht voor brandbeveiliging, inbraakbeveiliging, meldkamerdiensten, toegangscontrole, camera’s en AED’s.