Veiligheid van het personeel verbeteren met een persoonsbeveiligingssysteem

Elk beroep brengt risico met zich mee. Een kantoorbaan is op papier veiliger dan een baan in de bouw. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje en kan er altijd iets gebeuren met een medewerker. Mensen met een risicovol beroep werken vaak met zijn tweeën, zodat ze elkaar kunnen helpen bij een calamiteit. Maar het is onmogelijk om elk moment van de dag met iemand te zijn. Een werkgever is wettelijk verplicht om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn of haar werknemers. Met een persoonsbeveiligingssysteem kan een medewerker alarm slaan in geval van nood, waarna er altijd direct hulp komt. Tevens maakt een persoonsbeveiligingssysteem een automatisch alarm bij bewusteloosheid. Dit maakt een het een uitstekend hulpmiddel om de veiligheid van uw werknemers te verbeteren.

Waarom een persoonsbeveiligingssysteem?

Ieder jaar vinden er in Nederland ongeveer 220.000 ongevallen plaats op het werk. Hiervan overlijden gemiddeld 60 mensen per jaar. Met een persoonsbeveiligingssysteem maken we de werkvloer een stuk veiliger. Bij een calamiteit komt er direct hulp. Dit zou het verschil kunnen maken tussen leven en dood. De veiligheid van een medewerker wordt verbeterd met een persoonsbeveiligingssysteem.

Daarnaast geeft een persoonsbeveiligingssysteem een veilig gevoel. Een deurwaarder kan bijvoorbeeld weleens in een benauwde situatie komen. Met behulp van een paniek knop kan direct hulp ingeschakeld worden. Zo komt er met één druk op de knop de juiste opvolging. Dit maakt het werk van mensen met een risicovol beroep een stuk veiliger.

Hoe werkt de X-Guard alarm app?

Via een app, die te downloaden is op de mobiel, wordt er automatisch alarm gemaakt bij een calamiteit. Er zijn 3 verschillende standen namelijk: uit, aan of risico-modus. Als de app ‘aan’ staat kan u zelf eenvoudig alarmeren. Wanneer de app in ‘risico-modus’ staat, slaat de app automatisch alarm als er niet voldoende beweging meer gedetecteerd wordt. De telefoon gaat in pauze-stand als deze is neergelegd. U kan de app ook uitzetten, waardoor u niet constant gemonitord wordt.

Bij een alarmering wordt de alarmcentrale ingeschakeld. De alarmcentrale luistert mee en zorgt ervoor dat de juiste opvolging aangestuurd wordt. Doormiddel van nauwkeurige plaatsbepaling is de locatie direct bekend. Daarnaast wordt de privacy gewaarborgd volgens de AVG.

Persoonsbeveiligingssysteem van Kop Beveiliging

Kop Beveiliging maakt gebruik van het persoonsbeveiligingssysteem van X-Guard. Dit systeem is uitermate geschikt voor mensen die alleen werken of een risicovol beroep uitoefenen. Het systeem zorgt ervoor dat er altijd hulp komt in een noodsituatie. Het biedt de gebruiker bescherming. Wilt u meer weten over het persoonsbeveiligingssysteem? Neem gerust contact met ons op.