Voorkom een bedrijfspand met brandbeveiliging

Jaarlijks zijn er in Nederland tienduizenden branden. 45% van deze branden vindt plaats in een bedrijfspand. Elke brand is er één te veel, het menselijk handelen is een van de grootste oorzaken bij het ontstaan van een brand. Zoals u zich waarschijnlijk wel kunt voorstellen, richt een brand veel schade aan. Elke seconde telt, want een brand breidt zich erg snel uit. Een bedrijfsbrand is een grote bedreiging voor de continuïteit van bedrijven, met name voor het midden-en kleinbedrijf.

Het vuur kan binnen een paar minuten uw eigendommen vernietigen, maar de rook is misschien nog wel gevaarlijker dan het vuur. Bij verbranding ontstaat giftige rook, waardoor mensen binnen drie minuten al zouden kunnen stikken. Met behulp van de juiste brandpreventiemaatregelen kunnen we het risico op een brand aanzienlijk verkleinen en Nederland een stuk veiliger maken.

Brandbeveiliging

Een brandmeldinstallatie detecteert de brand al in een vroeg stadium. Rookmelders spelen hier een belangrijke rol in. Door de rookmelders kan de brand snel worden bestreden. Naast het signaleren en melden van een brand, moet een brandmeldinstallatie andere systemen automatisch aansturen. Bijvoorbeeld automatische blusinstallaties, ontruimingsalarmsystemen en alarm bij de brandweer of alarmcentrale. Een brandmeldinstallatie moet worden aangelegd volgens de norm NEN 2535 en bestaande brandmeldinstallaties worden onderhouden volgens de norm NEN 2654-1.

Ook vermindert een brandmeldinstallatie het aantal ongevallen en beperkt de schade aan het pand. Een effectieve brandmeldinstallatie kan voor bedrijven het verschil maken tussen faillissement en continuïteit.

Onderhoud

Onderhoud brandbeveiliging

Een specialist dient regelmatig een brandmeldinstallatie te controleren. Zo worden maandelijks verschillende controles uitgevoerd. Verder moet er elke 4 maanden een uitgebreidere controle plaatsvinden. Jaarlijks dient een gecertificeerd onderhoudsbedrijf het gehele systeem te controleren. Dit gebeurt allemaal om uw veiligheid te garanderen.

Kop Beveiliging

Kop Beveiliging beschikt over de kennis en kunde om brandbeveiliging te ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden conform de NEN 2535 en NEN 2654. Wij zijn gecertificeerd conform de CCV certificatieschema’s brandmeldinstallaties en kunnen daardoor een hoge kwaliteit installaties bieden. Bent u geïnteresseerd in brandbeveiliging of wilt u meer informatie over onze diensten en producten? Neem dan contact met ons op.