Woning beveiliging met bouwkundige beveiliging

Uw eigen woning is waarschijnlijk de plek waar u zich veilig voelt. De plek waar u woont met uw gezin en alleen bekenden over de vloer komen. U wilt niet dat er wordt ingebroken in uw eigen woning. Vaak voelen mensen zich in hun eigen woning onveilig na een woninginbraak en worden ze achterdochtig. Een woninginbraak meemaken is niet prettig. Daarnaast is uw woning financieel gezien waarschijnlijk uw meest waardevolle bezit. Het laatste wat u wilt is dat uw bezittingen worden gestolen en u zich onveilig voelt in uw eigen woning. Gelukkig kunt u inbraken voorkomen door sloten met bouwkundige beveiliging en een alarmsysteem te laten plaatsen. In deze blog zoomen we verder in op sloten met bouwkundige beveiliging.

Beveiliging van uw woning

Bouwkundige beveiliging

De kwetsbare plekken van een woning zijn ramen en deuren. Tijdens het aanbrengen van goedgekeurd hand- en sluitwerk worden deze kwetsbare plekken aangepakt. Denk bij het aanbrengen van de sloten aan het SKG-keurmerk wat de kwaliteit van de sloten waarborgt. Bouwkundige beveiliging is ontzettend belangrijk bij het beveiligen van uw woning. De meeste winst wordt behaald bij het combineren van verschillende technieken, producten en systemen. Door bijvoorbeeld gecertificeerd hang- en sluitwerk te combineren met een alarmsysteem vergroot u de kans om inbrekers buiten de deur te houden.

Daarnaast is het verstandig om alle verdiepingen te voorzien met deze bouwkundige beveiliging, want inbrekers proberen met allerlei soorten manieren binnen te komen. Denk bijvoorbeeld aan ladders, regenpijpen en zonneschermen.

Geavanceerde bouwkundige beveiliging

Om inbrekers buiten de deur te houden beschikken gecertificeerde beveiligingsbedrijven over geavanceerde bouwkundige beveiliging. Zoals eerder benoemd, zijn ramen een kwetsbare plek van uw woning. Met slag- of kogelwerende beglazing kunnen de ramen niet meer kapot gaan. Ook is het uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van de oude situatie.

Voor specifieke situaties kan het realiseren van een panic room een nuttige geavanceerde beveiliging zijn. Een panic room is een verstevigde ruimte en wordt ook wel een strong room genoemd. Het dient als vluchtgelegenheid in een gevaarlijke situatie. Het realiseren van een panic room wordt geadviseerd als er sprake is van bijzondere dreigingen. De verstevigde ruimte wordt gekoppeld aan het alarmsysteem en ook kan er met een alarmknop een directe verbinding gelegd worden met de hulpdiensten.

Kop Beveiliging

Kop Beveiliging is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf die beschikt over de kennis en kunde om bouwkundige beveiliging te realiseren voor elk type woning. Ook zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van geavanceerde beveiliging.

Bouwkundige beveiliging is niet alleen voor woningen belangrijk, maar ook voor bedrijfspanden. Bent u geïnteresseerd in bouwkundige beveiliging of wilt u meer informatie over onze producten en diensten? Neem gerust contact op met ons!